LEADER subsidie van €100.000, – toegekend voor cascobouw Multifunctionele Gebouw

LEADER subsidie van €100.000, – toegekend voor cascobouw Multifunctionele Gebouw

De Steyn heeft in september jl. t.b.v. de cascobouw van het nieuwe multifunctionele gebouw in het kader van de uitvoering van projecten van de Lokale Ontwikkelingsstrategie Salland een Leader bijdrage van € 100.000, – ontvangen.

Leader is onderdeel van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling, gericht op de versterking van het platteland op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid en economie.

Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) financiert dit programma. De ons toegekende subsidie van € 100.000, – bestaat voor € 50.000, – uit een EU-bijdrage en verder uit een bijdrage van de Provincie Overijssel en de Gemeente Deventer elk voor een bedrag van € 25.000, -.

In de aanvraag voor deze Leader subsidie hebben wij ons project genoemd “Een Multifunctioneel Gebouw in een Sociale Omgeving”! En als volgt kort omschreven:

“Realisatie van een multifunctioneel gebouw in een sociale omgeving. Uitgangspunt is dat dit nieuwe gebouw duurzaam is in energie, exploitatie en gebruik. Tevens moet het gebouw toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor diverse doelgroepen en verschillende gebruikers.”

De feedback over ons ingediende projectvoorstel was zeer positief:   

  • Erg goed project en goed uitgewerkt plan;
  • Veel draagvlak;
  • Grote mate van samenwerking (tussen de partners);
  • Gerichtheid op de toekomst.

Uiteraard bedanken wij de EU, de Provincie Overijssel en de gemeente Deventer hartelijk voor deze  subsidie.

Mede door hun bijdrage is de (financiële) haalbaarheid voor het realiseren van ons nieuwe multifunctionele gebouw zeer realistisch geworden!